#loppistajm


SÄLJ PÅ LOPPIS, DU MED!

DET ÄR ENKELT, ROLIGT OCH BRA FÖR MILJÖN!SÅ HÄR GÅR DET TILL ATT SÄLJA PÅ SOLVALLALOPPIS

Stuva bilen full och kom till Solvallaloppis en av våra loppisdagar. Du kan bara dyka upp en dag som passar dig, för här har vi ingen förbokning av platser.

Du säljer vid din bil, på ett bord eller kanske direkt ur bakluckan. Platspriset är endast 170 kr för plats med vanlig personbil* och begagnade prylar. (Klicka här för fullständig prislista). Bord, klädställning etc finns att hyra på plats på loppisen, men du kan även ta med detta själv.

Har du aldrig sålt på loppis tidigare och vill ha lite proffstips, klicka HÄR!

 

PRAKTISK INFORMATION FÖR LOPPISSÄLJARE

OBS! Läs också loppisen enkla regler här nedan.

Öppettider: Loppisen är öppen lördagar och söndagar kl. 11-15 många helger under sommaren 2019 - klicka här för alla datum!

Ingen föranmälan: På Solvallaloppis behöver du inte förboka plats. Det är bara att dyka upp den dag som passar dig.

Tider: Kom gärna någon gång mellan kl. 9 och 10.30 - när du är redo.

Åka tidigare: Du kan lämna området tidigare, om du behöver.

Flera som säljer: Det är kul att sälja tillsammans! Är ni flera bilar som vill stå bredvid varandra? Se bara till att vänta in varandra och åka in i loppiskön i samlad tropp, så fixar vi det (endast betalande bilar får åka in på området).

Pris: En vanlig plats kostar 170 kr per dag, för dig som säljer dina begagnade prylar och har en vanlig personbil*.

Du som har minibuss, skåpbil, släpkärra e dyl och säljer begagnade prylar behöver köpa en stor plats för 250 kr. Den kan också passa dig som har väldigt mycket prylar eller vill ha extra svängrum.

Säljer du nya/oanvända prylar gäller en speciell platskategori (säg till i kassan). Se fullständig prislista nedan.

Du kan betala för platsen kontant eller med Swish (ej 1kr-, 2kr-, 5kr-mynt). Det är så klart jättebra om du kan ha jämna pengar eller Swish redo till säljavgiften, så får alla sin plats så snabbt som möjligt.

Bord etc: Vill du ha bord, klädställning eller stol till din loppisplats, kan du hyra det direkt på loppisen, eller självklart ta med eget också. KLICKA HÄR för hyrprislista för bord, klädställning och stol!

Utan bil: Det går givetvis också bra att komma utan bil. Packa väskorna fulla och ta bussen till hållplats Solvalla. Du hyr en vanlig plats för 170kr.

Var på Solvalla? När du kommer till Solvalla: följ skyltar på området och håll utkik efter våra medarbetare i gula reflexvästar. Loppisen håller till på lite olika platser på Solvalla olika dagar, beroende på vad som händer i övrigt på arenan.

Platshänvisning: Våra medarbetare hänvisar er in på säljplatser vartefter ni anländer till loppisen. Av logistikmässiga skäl kan du inte "paxa" eller vänta in någon särskild plats. Vi hjälper till att lotsa dig ut, om du vill åka tidigare.

Vad får du sälja? Du får sälja nästan allting som är lagligt, förutom mat och dryck för direktförtäring. Klicka HÄR för detaljerad information. Tänk också på att det är olika platspriser om du säljer begagnade respektive nya/oanvända prylar. Klicka HÄR för prislista.

Städning och osålda prylar: Efter loppisdagen städar du din försäljningsplats och tar med dig skärp och dina osålda prylar, tomkartong etc från loppisen. Det är INTE tillåtet att lämna kvar något på området.

Mat och dryck: Foodtrucklördagar och varmkorvssöndagar - inne på loppisområdet finns alltid mat och enklare fika att köpa. Ät på din plats eller slå dig ner en stund på loppisbeachen.

Toalett: Det finns flera toaletter inne vid travbanan, även handikapptoalett (det är dock en rätt brant backe ner till toaletterna).

Väder: Det finns inget dåligt loppisväder i Solvalla... Vi har alltid öppet! Om väderleksrapporten gissar på något regnstänk fungerar en enkel pressening, plastsäcker, partytält etc finfint tills solen tittar fram igen.

Nybörjartips: Har du aldrig sålt på loppis tidigare? Klicka HÄR för nybörjartips om hur du bäst packar upp, prutning etc.

 

 

   
 

Vad får du sälja?

På Solvallaloppis får du sälja lite av varje - beroende på platskategori:

- Vanliga loppisplatser är till för privatpersoner som rensat hemma och vill sälja sina begagnade prylar etc. Även t ex äpplen från trädgården, saft du kokat själv eller ditt eget hantverk i mindre mängd går fint att sälja på dessa platser (vanlig respektive stor).
- För nya/oanvända prylar gäller särskilda platskategorier - oavsett om du har företag eller ej (se prislistan till höger). OBS! Meddela i kassan att du säljer detta!

Du får däremot INTE sälja följande på någon platskategori:
- Mat och dryck för direktförtäring
- Vapen, t ex knivar, svärd (gäller även prydnader), luftgevär etc
- Levande djur
- Bedriva uthyrning eller lotterier
- Marknadsföra till Stockholmsmarknader konkurrerande verksamheter
- Du får självklart inte heller sälja något som är olagligt, eller som kan väcka anstöt.
- Vi tillåter inte heller några politiska eller religiösa budskap.

Arrangören förbehåller sig rätten att avvisa prylar och/eller försäljare, som arrangören bedömer stör arrangemanget, när som helst under dagen.

Personuppgifter, tack!

När du anländer till loppisen kommer du att få en blankett, där du ska fylla i namn, adress, telefonnummer och personnummer. Detta är inte vårt påfund, utan krävs för att få sälja på loppis, enligt Lagen om Torg- och marknadshandel. Arrangören förbehåller sig även rätten att kontrollera legitimation på säljare, samt efterfråga och anteckna ursprung för de prylar som säljs.

En bil per plats - inga extrabilar på loppisområdet!

Oavsett om du har köpt vanlig eller stor plats, gäller ett fordon per plats. Du får inte köra in med fler fordon på området än det antal platser du betalar för, inte heller för urlastning. Detta av logistik- och säkerhetsskäl.

Städa och ta med dina prylar hem!

När dagen är slut städar du din plats och tar med dig dina sopor och osålda prylar från loppisen. Det är inte tillåtet att lämna kvar några sopor eller prylar på området. För kvarlämnade sopor/prylar debiteras en sophanteringsavgift om 500kr.

Företagare, knallar, försäljare av nya/oanvända prylar, godis, frukt&grönt etc - klicka här!

Vanlig plats begagnade prylar: 170 kr

3 m bred plats för dig, som säljer begagnade prylar och har vanlig personbil* (extra stora bilar behöver sk stor plats). Denna plats är för den vanliga loppissäljaren i vanlig personbil*, helt enkelt :)

Stor plats begagnade prylar: 250 kr

Dubbla ytan! 6 m bred plats för dig som säljer begagnade prylar och har ett större fordon eller släpkärra. Minibuss, pickup, skåpbil, vanlig personbil+släp och andra långa fordon behöver denna kategori. Denna plats är också en mycket bra deal för dig som har mycket prylar och vill ha extra svängrum!

Vanlig plats för nya prylar: 250 kr

3 m bred plats för dig som säljer nya/oanvända prylar, provkollektioner, utförsäljningar, återförsäljare av frukt&grönt e dyl (med eller utan företag) och har vanlig personbil*.

Stor plats för nya prylar: 400 kr

6 m bred plats för dig som säljer nya/oanvända prylar provkollektioner, utförsäljningar, återförsäljare av frukt&grönt e dyl (med eller utan företag) och har större fordon, minibuss, skåpbil, vanlig personbil+släp etc.

Extrameter för 50 kr/m

Har du ett fordon som är större än 6 m, eller t ex skåpbil+släp, köper du helt enkelt till ytterligare yta för 50 kr per meter.

* Ang Vanlig personbil: Vissa typer av fordon, t ex minibussar, pickuper, "amerikanare", klassas på loppisen som större fordon, och behöver därmed stor plats.

Eventytor, specialmarknader

För mer information om våra event- och företagsplatser, klicka här!
Anmäl dig gärna till vår inbjudningslista för specialmarknader här!

 

 

Diggar du loppis?

Få första tjing på våra loppisnyheter med Stockholmsmarknaders nyhetsbrev - helt gratis! Anmäl dig här nedan!

Epostadress:


Massmedia uppmärksammar Solvallaloppis världsrekord:

(Klicka på bilden för att läsa och titta)

    

    


link link link link link link link link www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/aretsforetagare.html www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2014/1/the-collectors-awards---nomineringarna-till-arets-antikpriser-klara http://www.taby.se/Bygga-bo-och-miljo/Miljo/Tabys-miljopris/ www.solvallaloppis.se/salj/#C3 http://www.solvallaloppis.se/salj/hyrpriser.html http://www.solvallaloppis.se/salj/#C4 http://www.solvallaloppis.se/salj/#C4 http://www.solvallaloppis.se/tips