#loppistajm


Tips för dig som aldrig sålt på loppis

Shoppingtips för loppis finns längre ner på sidan

Är du nybörjare på det här med loppis? Då har du kommit helt rätt! Vi på Stockholmsmarknader är vid det här laget proffs på loppisar och hjälper dig att få en riktigt lyckad loppisdebut. Här har vi samlat bra tips inför din loppisdag - på plats på loppisen hjälper våra medarbetare i Team Loppis dig gärna!

Växelkassa: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Swish är ett allt vanligare och mycket bra komplement, även om cash fortfarande är king på loppis. Bär gärna växelkassan på dig, t ex i en midjeväska eller handväska, så att du har uppsikt över dina slantar. Tänk på sedel- & myntbytet nyss, så du inte tar emot gamla pengar - läs mer här!

Påsar och tidningspapper: Något att bära och slå in ömtåliga pryttlar i är uppskattat av köparna.

Bord: På Drive-in-Loppis står du vid din bil och säljer. Vill du ha bord kan du hyra det på plats på loppisen. Du kan självklart också ta med dig eget bord, eller varför inte strykbrädan? Annars går det lika bra att ha prylarna direkt i bakluckan, på en filt på marken, i kartonger etc.

Stol: Loppisdagen är lång. Det kan vara skönt att ha något att sitta på. Ta t ex med din egen hopfällbara solstol.

Priser: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Är du osäker på prisläget kan du slå en kik på de andra säljarnas bord. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Många tycker om att pruta på loppis...Batteri: Tänk på att inte ha bilradion eller lampor på i bilen så pass mycket att bilbatteriet tar slut. Om detta skulle hända, så har vi startkablar att låna ut.

Mat: Om du skulle bli hungrig finns alltid varmkorv och fika att köpa på loppisområdet.

Kompisplatser: Är ni flera kompisar som vill stå bredvid varandra? Det går fint. Se bara till att anlända samtidigt till loppisen, eller vänta in varandra innan ni åker in på loppisområdet.

Åka tidigare: Du kan åka från loppisen tidigare på dagen, från vilken plats som helst (lite speciella förutsättningar råder dock under Världens största loppis). Prata bara med oss i Team Loppis först. Vi hjälper till att lotsa dig ut. Av logistikmässiga skäl kan du tyvärr inte "paxa" eller vänta in någon särskild försäljningsplats för att lättare kunna åka ut. Våra medarbetare hänvisar er in på säljplatser vartefter ni anländer till loppisen.

Mycket folk: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Loppisen är mycket välbesökt. Somliga loppisentusiaster är nyfikna på dina grejor redan när du packar upp - avgör själv när du vill börja sälja. I början på loppisdagen kan det bli högt tryck vid ditt försäljningsbord. Ett tips är därför att försöka följa några enklare rutiner vid uppackningen av prylar:
- Börja med att allra först ställa upp ev. bord framför bakluckan och be eventuella ivriga kunder vänta utanför bordet.
- Låt inte någon kund börja rota i dina ouppackade kartonger.
- Låt inte någon kund börja kika på prylar i din bil innan du packat upp klart.
- Ha uppsikt över värdesaker – tyvärr finns ohederliga människor i vår vackra värld.

Team Loppis at your service! Våra medarbetare i Team Loppis finns på plats hela dagarna, i gula reflexvästar, för att hjälpa just dig! Tveka inte att haffa någon av oss om du har några funderingar på loppisdagen. Säkrast hittar du oss i informationstältet vid entrén till loppisen

Sist, men inte minst: Se till att ha skoj under dagen – en glad prick är också den allra bästa säljaren!

Några tips för loppisshopparen

Växelpengar: Ta med dig ordentligt med kontanter - plöstligt står du framför ditt livs fynd! Och försök att inte ha bara 500-kronorssedlar, som är svårväxlade. Välj i stället hellre 400 + 100 i två omgångar i bankomaten. Numera funkar det också väldigt ofta med Swish, så hör med säljaren om möjligheterna när kontanterna sinar.

Väska: Dina fynd ska med hem också... En tom plastpåse tar inte stor plats i jackfickan. Den gamla trotjänaren Dramaten-rullväskan är inte alls tokig på en loppis.

Nyfikenhet: Nöj dig inte bara med det som står längst fram på säljborden. Titta i lådorna under borden, fråga säljarna om prylar du kanske inte ens förstår vad det är. Där kan du hitta dina egna fynd.Se potentialen: En stol kan enkelt målas om, ett silverföremål putsas. Inte allt guld glimmar, det får varje rutinerad fyndjägare lära sig.

Proveniens: Det tjusiga ordet som betyder en viss pryls bakgrund. Köper du direkt av den som tidigare ägt föremålet har du världens chans att få veta mer om dess historia. Ta chansen - loppishistoriorna är ofta riktiga pärlor!

Måttband: Överkurs? Nja, om du letar efter något särskilt som ska få rum någon viss stans, skriv upp måtten på en kom-ihåg-lapp och ta kanske rent av med måttband - eller färgprov om det är nyanser i stället för centimeter du jagar.

Skor: Du lär gå längre än du inser på loppisarna. Så se till att ha sköna skor!Prutning: En konst, naturligtvis, att göra med finess, utan att köra över motparten. Känn av när det kan vara läge: En prutförhandling kan vara riktigt skoj för alla inblandade. Glöm sedan inte att det faktiskt inte är något fel med att betala vad säljaren vill ha för sin vara, heller. Loppis är ju rätt billigt ändå, har vi hört!

Mer loppis: Vi har många loppisar runt om i Stockholmsområdet. Du hittar information om dem alla, kalendarium etc på www.loppistajm.se

Eller prenumerera på våra nyhetsbrev, så får du mail direkt till din inbox när vi har loppisnyheter på gång.

Följ oss också gärna på Instagram     

Massmedia uppmärksammar Världsrekordet:

(Klicka på bilden för att läsa)

    

    

 

Diggar du loppis?

Håll dig uppdaterad med Stockholmsmarknaders nyhetsbrev - helt gratis! Anmäl dig här nedan!

Epostadress:www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/aretsforetagare.html www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2014/1/the-collectors-awards---nomineringarna-till-arets-antikpriser-klara http://www.taby.se/Bygga-bo-och-miljo/Miljo/Tabys-miljopris/